Pagina's

vrijdag 30 juli 2010

Bedankt



Na de workshop van vorige week herinnerde ik me dat ik ooit in Heesh canvasjes had gekocht, dat je in een bijbehorend doosje kon opsturen. Ik heb me dan ook lekker uitgeleefd op een van de canvasjes. Er is gebruik gemaakt van de airbrush, de blender, de wide-markers van copic, een transfer techniek met medium, stickels, martha stewart pons en ik heb direct op het canvas gestempelt. Het gezichtje bestaat uit twee delen, nl. een transfer en een stempel op papier die ik op de canvas heb geplakt. Eigenlijk is de stempel maar een half gezicht. De "kleuren" die ik gebruikt heb zijn voor mij eigenlijk ook nieuw, want het zijn niet de kleuren die ik regelmatig als hoofdkleur gebruik.
Het voordeel van deze canvas is dat hij al twee keer gecoat is, dus je kunt meteen beginnen.

donderdag 22 juli 2010

Een gelukkige en trotse moeder

Ik heb net telefoon gehad van mijn oudste zoon. Hij heeft zijn tentamens allemaal gehaald en is nu BACHELOR IN THE SCIENCE. Dit houdt in dat hij zich nu helemaal kan gaan storten op zijn stage en afstudeerproject. (universiteit van Tilburg)

Onze jongste zoon heeft dit schooljaar zijn diploma behaald. Hij is nu BACHELOR IN FACILITY MANAGEMENT en dan volgen er nog een paar moeilijke woorden, die ik helaas niet kan onthouden. Dit heeft hij volbracht op het NHTV in Breda.

Met twee van die geweldige knappe koppen (uiterlijk en hersenen) kan het leven van een moeder toch niet mooier zijn.

Workshop

Het is woensdagavond en de dames komen een workshop volgen. Normaal duurt een workshop bij mij van +/- 19.30 uur tot +/- 21.30 uur.
Het begon al dat ze om +/- 19.00 uur binnen stonden. We zouden vanavond beneden zitten, omdat Wilma nog op krukken loopt en dan zijn 2 trappen naar boven wel erg veel.
Ze gingen zitten en begonnen te beppen, dit onder het genot van een kop koffie of thee en een glas water, want ze hadden ook dorst. Tijdens dit beppen heb ik ze ook maar aan het werk gezet. Deze keer maakten we een soort collage op canvas met servetten, stempelen en een transfer techniek. De dames werden enthousiast en bleven dat ook.

Marian is nog niet helemaal klaar.
Hier zit het geheel ook al in het lijstje.

Die van Annette is ook helemaal klaar.

Helaas blijft Wilma niet zo goed plakken op de foto. Beide foto's die ik van haar had gemaakt zijn bewogen en kunnen echt niet getoont worden.

Al met al was het een hele gezellige geslaagde avond.

Om het begin van het verhaal duidelijk te maken moet ik nog vermelden dat zij mij 2 keer naar de zolder hebben laten lopen om iets te halen wat ze eigenlijk nog nodig hadden, ondanks alles wat al beneden op tafel stond om te gebruiken. De dames minstens 3 koppen koffie/thee hebben gedronken en net zoveel glazen water en dat zij om 23.30 uur het pand hebben verlaten.
Om mijn zakelijke kant even te onderstrepen: dit was allemaal voor dezelfde prijs die ze anders voor 2 uurtjes (wat eigenlijk nog nooit gelukt is) en 2 koppen koffie/thee betalen.

Ps. excuses voor de slechte foto's, maar wat wil je na vier en een half uur met deze dames, dan staat je blik echt niet meer op scherp.

Hieronder op de foto's staan de voorbeelden die ik gemaakt heb voor de dames, zodat ze enig idee hadden wat we gingen doen.

De gestempelde bloemen op dit canvas zijn allen gekleurd met copics. Ik heb ze rechtstreeks op het canvas gebruikt en bij de transfertechniek. Het mengen van de kleuren had een beter resultaat bij de transfertechniek. rechtstreeks op het canvas werd het allemaal wat vlekkeriger.

zaterdag 17 juli 2010

De laatste 2


Dit zijn de laatste twee kaarten in de voor- en achterstempel serie.

Ik vind al de stempels even leuk, vandaar dat ik alle nieuw gekochte stempels meteen gebruikt heb en ze ook allemaal op mijn blog heb gezet.

woensdag 7 juli 2010

Even tussendoor

De foto hierboven geeft een beeld van de binnenkant van mijn "Copic"koffers.
Het licht wat erdoor komt, van de onderkant, is een stuk op maat gemaakt grijsboard.
Het grijze gedeelte met de gaten zijn stukjes (van 3cm) van isoleerbuis (is rond), die een aardige buurman vierkant heeft gemaakt. Dit alles is met boekbinderslijm op en aan elkaar geplakt. Het witte bovenop is dan ook nog lijm die niet droog is.
In deze koffer gaan dus 13x18 = 234 stiften. Aangezien er op dit mometn 334 kleuren zijn van de sketch marker, heb ik 2 van deze koffers. Er is dus plaats voor 468 stiften. Laat de nieuwe kleuren maar komen!!

En we hebben er nog 1

Deze kaart behoeft verder geen uitleg, denk ik.



Klein detail.