Pagina's

woensdag 17 november 2010

Een beige Kerst

Ik heb mij laten vertellen dat beige/bruin de hit is voor de Kerstkaarten dit jaar. Om te kijken of ik het wat vind heb ik al een poging gedaan met een kerstafdruk van een Giordano stempel. De zijkanten zijn gesponst, omdat ik geen airbrush in de buurt had, maar ik geloof dat ik het met de airbrush mooier vind. Het geeft een iets zachter effect dan het sponzen. Nu nog een kaart ervan maken, doe je dat ook met beige of mag dat met andere bijpassende kleuren. Dat heeft niemand mij vertelt, dus dat wordt eigeninitiatief tonen. Nu heb ik daar geen problemen mee, want meestal doe ik toch wat ik zelf mooi vind.



dinsdag 16 november 2010

Kreadoe

Zondag ben ik samen met Agitte, die er moest werken, naar Utrecht gereden om de Kreadoe te bezoeken. Eigenlijk had ik dit jaar helemaal niet willen gaan, maar Agitte vertelde dat de beurs was opgeschoond en dat het beetje wat ze gezien had er goed uit zag. Dus zondag vol goede moed richting Utrecht. Ik had het beter niet kunnen doen. De beurs was inderdaad weer interressant en om 5 uur liep ik dan ook naar buiten met verschillende tassen rijker en een paar honderd euro armer. Mijn aankopen bestonden dit keer niet alleen maar uit stempelbenodigdheden, maar ook uit bollen garen/lint. Hieronder kunnen jullie het resultaat al zien van twee soorten garen/lint. De sjaal is gebreid met naalden 12 en gemaakt uit 1 bol. Het effect ligt aan het soort garen/lint dat je gebruikt, want je breid constant rechts.


De leukste ervaring vond ik het haken van het tasje. Dit is uit één stuk en je gebruikt daarvoor lint dat men zpagetti noemt. Dit is restmateriaal uit de textielindustrie. Ik heb het tasje een beetje gepimpt met scrapmaterialen die ik met klittenband heb vastgezet. Je kunt het tasje nl. wassen als het vies is en dan moeten de embelishments eraf kunnen.





vrijdag 12 november 2010

Kerst met KennyK

Op onderstaande foto's zie je twee verschillend ingekleurde Kerstdames van KennyK. De eerste had ik al ingekleurd voordat ik in de gaten kreeg dat je bij KennyK altijd duidelijk de borstpartij ziet, dus ik heb haar heel degelijk een truitje aangegeven. De tweede foto is het voorbeeld dat ik gemaakt heb voor de Copic challenge. Hierbij laat ik ook zien welke copic markers ik, voor deze tweede, gebruikt heb. De kleuren passen heel goed bij kerstpapier van Bo Bunny.